maandag 17 september 2012

Spelen met parfumolie

Helaas zijn veel van de hier gebruikte geurstoffen niet meer leverbaar, sorry...

Parfumolie is een mengsel van geurstoffen met een bepaalde geur bedoeld voor het parfumeren van shampoo, douchegel, zeep en dergelijke, maar je kan er ook parfum mee maken. Etherische olie is iets soortgelijks, maar dan is het uit planten geknepen of gestoomd.

Het is heel simpel, voor 10 ml parfum neem je 20-25 druppels parfumolie (wat meer of minder kan ook), je vult aan met cosmetisch haarwater tot 10 ml en klaar is je parfum. Ook hier geldt weer dat het parfum meestal verbetert als je het een tijd laat rijpen, enkele weken tot een paar maanden.

Je kan natuurlijk van één soort parfumolie 20 druppels nemen, maar leuker is als je gaat mengen. Zolang je je niet te snel laat ontmoedigen en alles opschrijft leer je vanzelf wat past en wat niet.

Hieronder een drietal recepten van parfums die ik twee jaar geleden heb gemaakt met mijn partner-in-perfume. PO = parfumolie, EO is etherische olie.

Fruit en kruid
- 10 druppels PO Peer
- 2 druppels PO Kaneel
- 7 druppels PO Vanille
- 4 druppels PO Perzik
- 2 druppels EO Kruidnagel
- Tot 10 ml cosmetisch haarwater

Kaneelappel
- 12 druppels PO Groene appel
- 6
druppels PO Aardbei
- 2
druppels EO Kaneelblad
- 1
druppel EO Kruidnagel
- 5 druppels PO Vanille 
- Tot 10 ml cosmetisch haarwater

Alleen voor heren
- 8 druppels EO Lavendel
- 8
druppels PO Bergamot
- 4
druppels EO Citroen
- 1
druppels PO Vanille
- Tot 10 ml cosmetisch haarwater

Ik heb uiteraard producten van De Hekserij gebruikt. Denk ook aan druppelpipet plastic 3 ml (één per geur, + één per parfum, + een paar op reserve, ach koop meteen een doos van 500 stuks), 10 ml flesjes (je kan hier in mengen en in bewaren) met doppen en bijvoorbeeld wat miniverstuivers om het in te doen. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten